[globaalikasvatus-l] Allianssin koulutuksia yhdenvertaisuudesta

Asta Rentola Asta.Rentola at alli.fi
Tue Jul 29 16:31:36 EEST 2014


Elävä kirjasto -järjestäjän koulutus Helsingissä 26.8. – tilaa myös muille paikkakunnille!
Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä toiminnallinen menetelmä, joka pyrkii edistämään erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista. Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia.

Koulutuksessa tutustutaan menetelmän perusteisiin ja saadaan valmiuksia järjestää Elävä kirjasto turvallisesti.

Koulutus on maksuton ja kaikille avoin.

Helsinki ti 26.8. klo 13-16. Ilmoittautuminen www.alli.fi/koulutuskalenteri<http://www.alli.fi/koulutuskalenteri> ja lisätiedot asta.rentola at alli.fi<mailto:asta.rentola at alli.fi>

Tilaa maksuton koulutus myös muille paikkakunnille! Kysy lisää asta.rentola at alli.fi<mailto:asta.rentola at alli.fi>.
***


Yhdenvertainen osallisuus nuorisotyössä -verkostotapaaminen 18.-19.9. Lahdessa

Harjulan Setlementti, Harjulankatu 7, LahtiTässä tapaaminen Sinulle, joka rakastat, vihaat tai suhtaudut viileän yhdentekevästi taiteeseen nuorisotyössä – eli kaikille nuorten parissa toimiville tai nuorisotyötä suunnitteleville! Yhdenvertaisuus, osallisuus, luovuus, itsensä ilmaisu, vaikuttaminen ja oman äänen esiin tuominen kuuluvat kaikille nuorille. Miten taidekasvatus edistää yhdenvertaista osallisuutta? Mitä taidekasvatus ylipäänsä on? Miten hyödyntää sitä, vaikka ei olisi taiteen tai taidekasvatuksen ammattilainen? Otetaan kulttuurisen nuorisotyön osaajat avuksi matkalla kohti parasta nuorisotyötä ja tavataan syksyllä Lahdessa! Tiedossa huikeita nuorisoalan ja taidekasvatuksen asiantuntijoita, tutkijapuheenvuoroja, toiminnallisia työpajoja ja tietysti parhaita kollegoita ympäri Suomen. Kohtaamisia, keskusteluja, oivalluksia ja yhdessä ihmettelyä.Hinta (75 €) sisältää ohjelman, ruokailut sekä mahdollisuuden lattiamajoitukseen Nuortentalo Plazassa ensimmäiselle 20:lle. Majoitustilat Plazassa ovat esteettömät, mutta majoitus on patjoilla lattialla. Omakustannushintaan edullista majoitusta voi kysyä esim. Omenahotellista. Esteetöntä majoitusta tarjoaa ainakin Sokos Hotel Lahti.Ilmoittautuminen 8.9. mennessä: www.alli.fi/koulutuskalenteri<http://www.alli.fi/koulutuskalenteri>. Koulutustilat ovat esteettömät ja tiloista löytyy inva-WC. Lisätietoja: asiantuntija (osallisuus) Kirsi Uusitalo, kirsi.uusitalo at alli.fi<mailto:kirsi.uusitalo at alli.fi>, p. 044 722 9350.Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi järjestää verkostotapaamisen yhteistyössä Harjulan Setlementin, Suomen Setlementtiliiton, Nuori Kulttuuri -säätiön, Kanuuna-verkoston ja Lahden kaupungin nuorisopalveluiden kanssa.

***
Art Against Racism -koulutus 3.-4.10. Helsingissä
Uusia näkökulmia ja työvälineitä rasismin tunnistamiseen ja käsittelemiseen nuorten kanssa

Nuorten parissa toimiville suunnatussa Art Against Racism -koulutuksessa tutustutaan rasisminvastaiseen nuorisotoimintaan ja taiteen hyödyntämiseen rasismin käsittelyssä. Taiteeseen suhtaudutaan "taide kuuluu kaikille" -asenteella, joten erityisosaamista taidekasvatuksesta et tarvitse.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille välineitä rasisminvastaiseen nuorisotyöhön ja -toimintaan. Koulutuksessa käytetään toiminnallisia työskentelymuotoja, joilla rasismia voi käsitellä ja rasisminvastaisuutta ilmaista nuorten kanssa.

Hinta: 50 € / kaksi päivää (sisältää ohjelman, materiaalit ja kahvit)
Ilmoittautuminen 24.9. mennessä www.alli.fi/koulutuskalenteri<http://www.alli.fi/koulutuskalenteri>

Lisätietoja: Asta Rentola, Allianssi, asta.rentola(at)alli.fi, 040 900 4894

***

Yhdenvertaisuussuunnittelukoulutus 1-2-3 syksyllä 2014 Helsingissä
Allianssi-talo, Asemapäällikönkatu 1, Helsinki

Järjestöille, jotka haluavat tehdä yhdenvertaisuussuunnitelman: Tervetuloa saamaan koulutusta ja tukea oman suunnitelman läpiviemiseksi! Vertaisporukassa opitaan yhdessä ja kuullaan eri alojen asiantuntijoita sekä jo suunnitelman tehneiden kokemuksia. Helsingissä järjestettävä koulutus on kolmiosainen, ja osallistuvista organisaatioista toivotaan läsnäoloa kaikkiin kolmeen koulutukseen. Koulutus on suunnattu järjestöorganisaation kehittämisestä ja/tai yhdenvertaisuuskysymyksistä vastaaville tai niistä kiinnostuneille henkilöille.

OSA 1. Yhdenvertaisuus nuorisotoiminnassa – tilannekartoitus 5.9. klo 12-15.30
OSA 2. Yhdenvertaisuuden edistäminen – toimintasuunnitelma 17.10. klo 12-15.30
OSA 3. Toimiva yhdenvertaisuus nyt ja tulevaisuudessa 5.12. klo 12-15.30

Koulutuksesta saat mukaan materiaalipaketin, joka sisältää oppaan yhdenvertaisuussuunnittelusta nuorisojärjestössä, koulutuskokonaisuuden tausta-aineistot ja materiaalit, vinkkilistan nuorisotoimintaan suunnatusta yhdenvertaisuutta edistävistä toiminnallisista menetelmistä ja materiaaleista sekä kirjalistan yhdenvertaisuutta käsittelevästä ajankohtaisesta tutkimus- ja tietokirjallisuudesta.

Koulutukset järjestetään Helsingissä, Allianssi-talolla. Allianssi-talolle on esteetön pääsy pyörätuolilla ja tilasta löytyy inva-wc.

Hinta: 50 € / järjestö (samalla hinnalla mukaan pääsee 2 henkilöä per järjestö)
Ilmoittautuminen 25.8. mennessä: www.alli.fi/koulutuskalenteri<http://www.alli.fi/koulutuskalenteri>
Lisätietoja: Heli Markkula, heli.markkula at alli.fi<mailto:heli.markkula at alli.fi>, 040 900 4882***


Ystävällisin terveisin,

Asta Rentola
Asiantuntija, yhdenvertaisuus
Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry
Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki
+358 40 900 4894 | asta.rentola at alli.fi<mailto:asta.rentola at alli.fi>
www.alli.fi<http://www.alli.fi/> | www.keks.fi<http://www.keks.fi/> | www.elavakirjasto.fi
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/globaalikasvatus-l/attachments/20140729/edde409c/attachment-0001.htm>


More information about the globaalikasvatus-l mailing list