[globaalikasvatus-l] VGK-haku aukeaa 12.11. - Kepa tarjoaa hakuneuvontaa järjestöille

Sofia Viitala sofia.viitala at kepa.fi
Mon Nov 5 14:24:11 EET 2018


Miten valmistautua viestintä- ja globaalikasvatustuen hakukierrokseen?

Ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuen seuraava hakukierros käynnistyy 12.11.2018. Uutta hakukierroksella on muun muassa se, että tukea myönnetään nyt myös yritys- ja yhteiskuntavastuuta edistäville hankkeille. Kepa tarjoaa neuvontaa hankkeita suunnitteleville järjestöille.

Pian avautuva VGK-tuen hakukierros tarjoaa järjestöille mahdollisuuksia toteuttaa Suomessa tapahtuvia viestintä- ja globaalikasvatushankkeita. Tukea myönnetään 1,4 miljoonaa euroa enintään viiteentoista kaksivuotiseen hankkeeseen.

Tämä tarkoittaa sitä, että VGK-tukea myönnetään yhä harvemmalle hankkeelle. Edellisellä hakukierroksella kaksi vuotta sitten tukea myönnettiin 19 hankkeelle ja tätä ennen 45 hankkeelle, joista suurin osa oli yksivuotisia. Tulevalla kierroksella rahoitetaan vain kaksivuotisia hankkeita.

Haku alkaa maanantaina 12.11. ja päättyy maanantaina 10.12. Hakulomakkeita on päivitetty ja ne julkaistaan haun avautuessa.

Ulkoministeriön mukaan mitään suuria muutoksia ei ole luvassa suhteessa vanhoihin hakulomakkeisiin ja -ohjeisiin. Tiukka aikataulu on kuitenkin haaste erityisesti niille järjestöille, joille ministeriön hakukäytännöt eivät ole vanhastaan tuttuja.

Uutta hakukierroksella on se, että tukea on korvamerkitty erityyppisille hankkeille. Sitä myönnetään enintään kuudelle kansalaisjärjestöjen viestintähankkeelle, kuudelle globaalikasvatushakkeelle ja kolmelle yritys- tai yhteiskuntavastuuhankkeelle.

Viimeinen kategoria on uusi avaus, jonka myötä järjestöjen mahdollisuudet toteuttaa yritys- ja yhteiskuntavastuuhankkeita paranevat. Tukea hakiessaan järjestöjen on arvioitava, mihin kategoriaan oma hanke pääasiallisesti kuuluu. Yhdessä hankkeessa voi kuitenkin olla elementtejä myös muista kategorioista.

Kepan neuvonta ja hakemusklinikka

Kepa tarjoaa järjestöille neuvontaa ja kommentoi hakemusluonnoksia. Järjestöt voivat varata itselleen neuvonta-ajan verkkosivultamme löytyvien ohjeiden mukaan.

Neuvonta-aikoja on tarjolla parisenkymmentä, joten oma aika kannattaa varata ajoissa. Neuvonta toteutetaan tuenhakijan toiveen mukaan tapaamisena kasvotusten tai verkon välityksellä.

Pyydämme neuvontaan osallistuvia järjestöjä toimittamaan meille hakemusluonnoksensa kolme päivää ennen neuvontaa. Tällöin ehdimme koota neuvontaan mennessä vinkkimme hakemukseen myös kirjallisesti.

Järjestämme myös avoimen hakemusklinikan, jonne järjestöt ovat tervetulleita kysymyksineen.

Keskiviikkona 14.11. klo 15-17 järjestettävässä tilaisuudessa tarjolla on paitsi vinkkejä hakemuksen tekoon, myös mahdollisuus tavata muita hankkeita suunnittelevia järjestötoimijoita. Lisätietoa hakemusklinikasta ja ilmoittautumisohjeet löydät Kepan tapahtumakalenterista<https://www.kepa.fi/tapahtumat/vgk-hakemusklinikka>.

Järjestöt voivat esittää hakukierrokseen liittyviä kysymyksiä myös ulkoministeriölle, joka on luvannut koota verkkosivulleen kysymyksiä ja vastauksia -sivun hakuun liittyen.

Lisätietoja

  *   Ulkoministeriö: Tuki kansalaisjärjestöjen viestintähankkeisiin ja globaalikasvatukseen<https://um.fi/tuki-kansalaisjarjestojen-viestintaan-ja-globaalikasvatukseen>
  *   Kepan VGK-neuvonta: vgkneuvonta at kepa.fi<mailto:vgkneuvonta at kepa.fi>
  *   Koulutussuunnittelija Maarit Pihkala p. 050 317 6689
  *   Globaalikasvatuksen asiantuntija Sanna Rekola p. 050 317 6697

Lue myös

  *   Blogi: Nyt hankkeet hautumaan!<https://www.globaalikasvatus.fi/blogit-ja-artikkelit/blogit/nyt-hankkeet-hautumaan-syksyn-rahoitushaut-globaalikasvatukseen-ja> (09.10.2018)
-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/globaalikasvatus-l/attachments/20181105/48ab7089/attachment-0001.htm>