[globaalikasvatus-l] Kutsu: globaalikasvatusverkoston syysretki Vantaan taidemuseo Artsiin 13.11.

Sanna Rekola Sanna.Rekola at kepa.fi
To Nov 8 15:04:51 EET 2018


Kutsu: globaalikasvatusverkoston syysretki Vantaan taidemuseo Artsiin 13.11. klo 17-19

Taide on näytellyt suurta roolia monissa historian käännekohdissa, kuten kansalaisjärjestötkin. Monessa kohdassa viestimme ovat kulkeneet rintarinnan. Haluamme herättää ihmiset katsomaan asioita uudesta näkökulmasta ja toimimaan toisin.

Vantaan taidemuseo Artsissa<http://www.artsimuseo.com/info/> esillä oleva näyttely Suomi Finland 101 muistuttaa meitä asioista, joiden parissa me kansalaisjärjestötkin usein työskentelemme: kenen ääni kuuluu yhteisissä tarinoissa, kuka jätetään marginaaliin? Kenen ääni vaiennetaan kokonaan? Kenelle historia, nykyisyys, tulevaisuus kuuluvat?

Kutsumme kaikki globaalikasvatuksesta ja yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostuneet järjestötoimijat syysretkelle yhteiskunnallisen taiteen äärelle Vantaan taidemuseoon Artsiin tiistaina 13.11.2018 klo 17-19. Meille varattu yksityinen opastus alkaa museon aulasta klo 17. Opastuksen jälkeen tarjolla on pientä purtavaa ja mahdollisuus keskustella näyttelyn herättämistä ajatuksista.

Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 9.11.2018 Sofia Viitalalle: sofia.viitala at kepa.fi<mailto:sofia.viitala at kepa.fi>. Kerro myös mikäli noudatat jotakin erityisruokavaliota.

"Suomi on tarina. Se on fiktiivinen kertomus, jota on kirjoitettu uusiksi yli sata vuotta. Tunnemme hyvin tarinan käänteet, mutta ketkä tarinan ovat kirjoittaneet? Miksi juuri heidät valittiin kirjoittajiksi? Ja miten tarina kirjoitettiin: mitä jätettiin kertomatta, ja mitä korostettiin? Kenen etuja nämä tarinat ovat palvelleet?  Suomi Finland 101 -näyttely esittelee taiteilijoita, jotka purkavat auki satayksivuotiaan Suomen ja sen taiteen taakse piilotettuja valtarakenteita." Suomi Finland 101, http://www.artsimuseo.com/nayttelyt/#suomi-finland-101

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/globaalikasvatus-l/attachments/20181108/8349b58f/attachment.htm>
-------------- seuraava osa --------------
An embedded and charset-unspecified text was scrubbed...
Name: ATT00001.txt
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/globaalikasvatus-l/attachments/20181108/8349b58f/attachment.txt>