[globaalikasvatus-l] Kutsu: Koulutus kehitysyhteistyössä 14.11.2018 klo 11-13:30 Kepan Dialogissa

Pauliina Savola pauliina.savola at kepa.fi
To Nov 8 12:52:21 EET 2018


Hei,Tervetuloa kuulemaan hetki sitten perustetusta ulkoministeriön koulutusalan työryhmästä  ja vaikuttamaan järjestöjen viestiin kehitysmaita tukevan opetusalan kansainvälisen yhteistyön tiivistämiseksi ensi keskiviikkona 14.11.2018.  klo 11-12. Kepa/Kehyksen toimitiloissa osoitteessa Elimäenkatu 25-25, kokoushuone Dialogi, (6. kerros).Tilaisuuden jälkeen klo 12-13.30 tapaa Kehyksen koulutus- ja kasvatusryhmän pohjalta muodostunut ryhmä, joka kampanjoi nostaakseen koulutuksen merkitystä Suomen kehityspolitiikassa. Olette tervetulleita myös tähän tapaamiseen ja kuulemaan järjestöjen vaikuttamistyöstä ja tavoitteista.TaustaaElokuussa 2018 valmistunut ulkoministeriön tilaama Stepping Up Finland's Global Role in Education -selvitys suosittaa, että Suomi lisäisi vahvasti panostustaan kehitysmaiden oppimisen kriisin ratkaisemiseen. Yhtenä suosituksena on Suomen opetusalan toimijoiden yhteistyön tiivistäminen ja tehostaminen. Selvitys myös suositti, että ulkoministeriö ottaisi strategisen johtovastuun ja kokoaisi ohjausryhmän laatimaan vision ja toimeenpanosuunnitelman suositusten pohjalta.Tämän seurauksena ulkoministeriö on asettanut työryhmän pohtimaan selvityksen pohjalta seuraavia askelia yhteistyön tiivistämiseksi. Työryhmä on asetettu ajalle 25.10.2018-15.2.2019.

Ohjausryhmä koostuu ulkoministeriön, opetus- ja kulttuuriministeriön, opetushallituksen, kansalaisjärjestöjen, korkeakoulujen ja koulutusvientiohjelman edustajista. Työryhmän toimialaa ei ole rajattu tiettyyn koulutusasteeseen.

Työryhmän tavoitteena on laatia visio ja siihen pohjautuva toimintasuunnitelma kehitysmaita tukevan opetusalan kansainvälisen tiivistämiseksi ja tehostamiseksi alan suomalaistoimijoiden kesken Suomen vastauksena globaaliin oppimisen kriisiin. Kepa/Kehys edustajaksi työryhmään nimettiin allekirjoittanut. Seuraava työryhmän kokous järjestetään perjantaina 9.11.Jotta saisimme mahdollisimman laajaa osaamista ja ajatuksia työryhmän työhön syötettäväksi, kutsumme teidät mukaan kertomaan ajatuksianne ja toiveitanne Suomen roolista koulutuksen ja kehitysyhteistyön tiimoilta.Pahoittelen jo nyt tiukkaa aikataulua, mutta myös työryhmän aikataulu on ollut myös varsin rivakka ja viimeinen versio visioluonnoksesta annetaan jo tammikuun lopussa.Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös Adobe Connect -etäyhteydellä. Valitse silloin ilmoittautumislomakkeelta vaihtoehto osallistun Adobe Connect -etäyhteyden kautta. Linkki lähetetään osallistujille 13.11.Mikäli ajankohta on järjestöllesi hankala, voit lähettää ajatuksia ja toiveita myös sähköpostitse osoitteeseen pauliina.savola at kepa.fi<mailto:pauliina.savola at kepa.fi>Ilmoittauduthan kumpaankin tapaamiseen viimeistään 13.11. osoitteessa: https://www.surveymonkey.com/r/VCFDZFV


Ystävällisin terveisin,


Pauliina Savola

Asiantuntija, kansalaisyhteiskunta ja edunvalvonta
Policy Adviser, Civil Society

Tel +358 50 317 6702
pauliina.savola at kepa.fi<mailto:pauliina.savola at kepa.fi>
Twitter: @pmsavola
LinkedIn: fi.linkedin.com/in/pauliinasavola

Kepa ry
Elimäenkatu 25-27 (5. krs)
FIN-00510 Helsinki
www.kepa.fi<http://www.kepa.fi/>
@kepa_ry
Facebook.com/Kepary

[kepa-logo-slogan-pos]

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalin kehityksen asiantuntija. Kepa rakentaa Kehyksen kanssa uutta kattojärjestöä, Fingoa. Uusi järjestö ja sen verkkosivut esitellään loppuvuodesta 2018. Seuraa muutosprojektiaFingo ry<https://www.kepa.fi/kepa-ry/organisaatio/fingo-ry> -sivulta.

Kepa is building a new umbrella organization called Fingo with Kehys. The new organization and its website will be introduced in late 2018. Follow the process: Fingo ry<https://www.kepa.fi/kepa-ry/organisaatio/fingo-ry>.

-------------- seuraava osa --------------
HTML liite on poistettu...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/globaalikasvatus-l/attachments/20181108/6fade732/attachment-0001.htm>