[Jasenet-l] Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan Kepan leikkauksista

Laura Häkli Laura.Hakli at kepa.fi
Thu Aug 6 10:26:39 EEST 2015


Tervehdys kaikille,

Valitettavasti kehitysmäärärahaleikkausten takia Kepassa on heinäkuun lopussa aloitettu yt-neuvottelut. Kepan jäsenistölle järjestetään keskustelu- ja kuulemistilaisuus perjantaina 21.8 klo 09-12 Kepan kokoushuone Dialogissa, Elimäenkatu 25-27, 6. kerros. Tilaisuudessa kuullaan hallituksen linjauksista leikatun ohjelman painopisteistä ja sen talousarviosta. Muodollisesti yhdistys hyväksyy Kepan kolmivuotisen ohjelman 2016-2018 ja sen talousarvion syyskokouksessa 20.11.

Ohessa kopio lehdistötiedotteesta Kepan yt-neuvotteluiden alkamisesta.

Ystävällisin terveisin

Timo Lappalainen
Kepan toiminnanjohtaja

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kehitysyhteistyön asiantuntijajärjestö Kepa
aloittaa yt-neuvottelut
Kehitysrahoitusleikkaukset aiheuttavat kehitysjärjestön toimintaan ison loven. Kepassa irtisanomiset tarkoittavat yt-neuvottelujen piirissä olevien osalta 25-35 henkilötyövuotta.

Kehitysyhteistyön asiantuntija- ja kattojärjestö Kepa aloittaa koko henkilöstöä koskevat yt-neuvottelut. Mahdolliset irtisanomiset koskevat 25-35 henkilötyövuotta. Osa Kepan henkilöstöstä on kehitysmaista paikalta palkattuja. Leikkaukset kohdennetaan koko Kepaan.

"Arvio on ylin mahdollinen henkilöstön vähennystarve, eikä tarkoita suoraan irtisanottavien määrää. Olemme saaneet ulkoministeriöstä viestiä, että leikkaukset olisivat meidän osaltamme niin suuria, että joudumme käynnistämään yt-menettelyn. Tarkkoja lukuja emme voi kertoa, sillä niitä suojaa budjettisalaisuus, mutta kuten ministeriöstä on julkisuuteenkin kerrottu, ohjelmatukea saavia kansalaisjärjestöjä koskevat noin 30-40 prosentin leikkaukset", sanoo Kepan puheenjohtaja Elina Vuola.

 Kehitysyhteistyörahoituksen leikkaukset ovat ajaneet monet kansalaisjärjestöt vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen, ja leikkaukset tulevat vaikuttamaan myös työllisyystilanteeseen. Kehitysyhteistyösektorilla ja järjestöissä työskentelee paljon suomalaisia asiantuntijoita ja alan osaajia.

"Olemme järkyttyneitä siitä, että leikkaukset toteutetaan täysimääräisinä heti ensi vuoden alusta. Tällaisella leikkauspolitiikalla on valtavia vaikutuksia kaikkein köyhimpien ihmisten elämään kehitysmaissa, mutta sillä on myös isoja työllisyysvaikutuksia kotimaassa. Teemme kuitenkin vielä töitä sen eteen, ettei hallitus toteuttaisi näin massiivisia leikkauksia kehitysyhteistyöhön ja järjestöihin, ja että leikkausten porrastamisesta voitaisiin vielä neuvotella. Lopulliset päätökset tekee eduskunta syksyllä", Vuola sanoo.

Kepa on asiantuntijaorganisaatio ja kehitysyhteistyötä tekevien järjestöjen kattojärjestö, ja siihen kuuluu yli 300 järjestöä ympäri Suomea. Kepa tukee järjestöjä koulutuksella ja neuvonnalla niin, että niiden tekemä kehitysyhteistyö ja globaalikasvatus ovat mahdollisimman laadukkaita ja tuloksellisia. Asiantuntijaorganisaationa Kepa tuottaa päättäjille, järjestöille ja kansalaisille tietoa globaaleista ongelmista ja niiden vaikutuksista kehitysmaissa. Etelässä Kepa tukee paikallista kansalaisyhteiskuntaa, demokratiaa ja tekee työtä köyhyyden vähentämiseksi.

Kepa on perustettu vuonna 1985, ja järjestön toimintaa tuetaan ulkoministeriön kehitysyhteistyövaroista. Kaikkiaan Kepalla on 80 työntekijää, joista 28 työskentelee kehitysmaissa.

Kepa on käynnistänyt jäsenjärjestöjensä puolesta Pelastetaan kehitysyhteistyö -vetoomuskampanjan. Vetoomukseen kerätään nimiä sekä sähköisesti osoitteessa www.pelastetaankehitysyhteistyo.fi<http://www.pelastetaankehitysyhteistyo.fi/>, että nimikirjoituksia erilaisissa kesätapahtumissa keräten. Sähköiseen vetoomukseen on kertynyt tähän mennessä noin 5000 nimeä.

Lisätietoja:

Timo Lappalainen, toiminnanjohtaja, Kepa p. 050 317 6700
Elina Vuola, puheenjohtaja, Kepa p. 050 3111972


Ystävällisin terveisin,

Laura Häkli
Kampanja- ja viestintäjohtaja, Kepa ry
+358 50 317 6710
laura.hakli at kepa.fi
Twitter: @laura_hakli
Skype: kepa_laura_hakli

Kepa ry
Elimäenkatu 25-27 (5. krs)
00510 Helsinki, Finland
www.kepa.fi<http://www.kepa.fi>
@kepa_ry
Facebook.com/Kepary

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö.

-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/jasenet-l/attachments/20150806/a813b171/attachment.htm>


More information about the Jasenet-l mailing list