[Jasenet-l] Pelastetaan kehitysyhteistyö - viimeistä viikkoa viedään

Katja Hintikainen Katja.Hintikainen at kepa.fi
Mon Aug 31 13:41:07 EEST 2015


Verkkovetoomuksessa jo yli 31 000 nimeä. Loppukirin aika!

Pelastetaan kehitysyhteistyö -vetoomukseen<http://pelastetaankehitysyhteistyo.fi/> on tullut nyt hienot reilut 31 000 nimeä. Meillä on vielä viikkoa aikaa, käytetään se tehokkaasti!

Kaikki materiaalit ja ohjeet viestintään ja vetoomuksen keräämistä varten löydät Kepan sivuilta www.kepa.fi/pelastetaan-kehitysyhteistyo<http://www.kepa.fi/pelastetaan-kehitysyhteistyo>

Vetoomussivun datan mukaan erilaisten sähköpostilistojen kautta tulevat kävijät allekirjoittavat varmimmin vetoomuksen. Allekirjoittajia on tullut viime päivinä parhaiten myös Google-haun kautta sekä kirjoittamalla suoraan sivun osoite selaimeen. Facebookin kautta tulijoista vähän alle puolet lopulta allekirjoittavat. Twitterin osalta luku on selkeästi heikoin.

Vetoomusta kannattaa siis ehdottomasti vielä mainostaa erilaisten sähköpostilistojen kautta. Pyytäkää myös yhteistyökumppaneitanne, sidosryhmiänne ja symppareitanne levittämään viestiä sähköpostitse. Jalkatyö kannattaa myös edelleen, eli kertokaa vetoomuksesta aina sopivan tilaisuuden tullen.

Tärkeitä muistutuksia aikatauluista

Verkkovetoomus tulee olemaan auki maanantaihin 7.9 klo 12 saakka. Aivan viimeiseen minuuttiin asti saa mainostaa ja kannustaa ihmisiä allekirjoittamaan! Paperille kerätyt allekirjoitukset tulee toimittaa Kepaan jo perjantaina 4.9 klo 12 mennessä. Postita lomakkeet ajoissa tai tuo ne toimistollemme (Kepa ry/Iina Leppäaho, Elimänkatu 25-27, 00510 Hki).

Huomaattehan, että jos keräätte allekirjoituksia paperilomakkeille, voitte jo aiemmin laittaa meille tiedoksi allekirjoitusten lukumäärän. Näin saadaan ajantasaista tietoa vetoomuksen verkkosivulle. Lähetä tieto allekirjoitusten lukumäärästä osoitteeseen: viestinta at kepa.fi<mailto:viestinta at kepa.fi>.

Me välitämme -mielenilmaus 8.9

Vetoomus luovutetaan ministeri Toivakalle tiistaina 8.9. Luovutus tapahtuu osana Me välitämme -mielenilmausta, joka alkaa klo 8.00 Espan lavalta.

Mielenilmauksen Facebook -tapahtumaan on ilmoittautunut jo lähes 2000 ihmistä. Useat järjestöt ovat ilmoittaneet tulevansa paikalle, kukin kokonsa ja kykyjensä mukaan. Tärkeintä on, että meitä on mahdollisimman äänekäs ja laaja joukko. Saavu paikalle runsain joukoin tiistaina 8. syyskuuta. Ota mukaan oman järjestösi tunnukset, kyltit, ilmapallot tai pinssit. Kepa hoitaa mielenilmauksen käytännön järjestelyt.

Jakakaa tietoa myös mielenilmauksesta kanavillanne. Pääasiallinen tiedotuskanava on Facebook<https://www.facebook.com/events/1628583920753703/>, mutta tietoa löytyy myös Kepan tapahtumakalenterista<https://www.kepa.fi/tapahtumakalenteri/16654>.

Positiivista huomiota ja tukea asiallemme

Olette ehkä huomanneet, että olemme saaneet runsaasti taustatukea eri tahoilta, niin kirkollisilta toimijoilta kuin oppositiopuolueilta. Muun muassa arkkipiispa Kari Mäkinen ja kristillisdemokraatit, vihreät, vasemmisto ja viimeksi demarit tänään ovat asettuneet tueksemme ja jakaneet tietoa vetoomuksestamme. Myös Rkp pohtii parasta aikaa omaa ulostuloaan. Myös keskustan piirissä keshitysyhteistyön leikkausten aikataulut ovat alkaneet herättää epäilyksiä.

Tällä hetkellä televisiossa pyörii mainos vetoomuksestamme. Rauli Virtasen tähdittämä pätkä tulee pyörimään MTV:lla koko loppuviikon. Sekä tv-levitykseen tehty lyhyt versio että pidempi video löytyvät Kepan YouTube-kanavalta<https://www.youtube.com/channel/UC9467_1A72sHv8AcYjUfeYQ>.

Viime viikolla kehitysyhteistyöleikkaukset olivat esillä mm A-studiossa<http://areena.yle.fi/1-2449626>, Hesarin mielipideosastolla<http://www.hs.fi/paivanlehti/27082015/a1440560615424> sekä Suomen Kuvalehdessä<http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kehitysapu-uusiksi-lahtevatko-yritykset-nyt-kuntouttamaan-vapautettuja-lapsisotilaita/>. Maakuntaledissä on myös ollut runsaasti juttuja leikkauksista ja niiden vaikutuksista.


Mukavaa viikkoa!
Katja Hintikainen


Katja Hintikainen
Kampanjakoordinaattori
Campaign Coordinator
katja.hintikainen at kepa.fi
+358 50 3176716

Kepa - The Finnish NGO Platform
Elimäenkatu 25-27 (5. krs)
00510 Helsinki, Finland
www.kepa.fi<https://ex.kepa.fi/owa/redir.aspx?C=dGYdWRWOC0K9bxE6blrzkl9wij4rA9AIcxKINGyushkG3SMrOSmASL448kaFFbVvjeZBPBpGM2g.&URL=http%3a%2f%2fwww.kepa.fi>
@kepa_ry
Facebook.com/Kepary


Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö.


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/jasenet-l/attachments/20150831/b3741798/attachment.htm>


More information about the Jasenet-l mailing list