[Jasenet-l] Kepan selvitys kehitysyhteistyöleikkauksista ja UM:n kehygallup julkaistu

Sanna Autere sanna.autere at kepa.fi
Tue Jul 12 12:20:26 EEST 2016


Hei,

Kepan laatima selvitys kehitysyhteistyön leikkausten vaikutuksista kansalaisjärjestöjen työhön on julkaistu. 48 järjestöä vastasi kyselyyn ja yhteensä selvityksessä hyödynnettiin 51 järjestön tietoja. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille!

- Kepan tiedote: Selvitys: Suomen kehitysyhteistyöleikkaukset osuvat maailman heikoimmassa asemassa oleviin
www.kepa.fi/uutiset/11716

- Taustaselvitys: Vähemmällä vähemmän - Miten kehitysyhteistyömäärärahojen leikkaukset vaikuttavat kansalaisjärjestöjen työhön? (pdf) www.kepa.fi/julkaisut/julkaisusarjat/18784

Selvityksestä on jo tuoreeltaan uutisoitu monissa lehdissä, mm. Turun Sanomat, Ilta-Sanomat, Keskisuomalainen ja Satakunnan kansa.

Turun Sanomat: www.ts.fi/uutiset/maailma/2717639/Kepa+Kehitysyhteistyon+leikkaukset+veivat+avun+yli+miljoonalta+ihmiselta

Ulkoministeriö julkisti tänään kehitysyhteistyögallupin tulokset: 84 prosenttia suomalaisista pitää kehitysyhteistyötä tärkeänä. Kehitysyhteistyön arvostus on siis edelleen huippuluokkaa (vrt. 87 prosenttia v. 2015 ja 82 prosenttia v. 2014)

UM:n tiedote: http://formin.finland.fi/Public/default.aspxcontentid=348915&contentlan=1&culture=fi-FI

MTV uutisoi selvityksestä ja gallupista aika kärjekkäällä klikkiotsikolla:
”Suomen kehitysyhteistyö kriisissä: Arvostus laskussa, satoja hankkeita jouduttu lopettamaan”
www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomen-kehitysyhteistyo-kriisissa-arvostus-laskussa-satoja-hankkeita-jouduttu-lopettamaan/5985888

Kehitysyhteistyön kannatus on Suomessa edelleen hyvin korkealla. Kehitysyhteistyötä arvostetaan kaikissa ikäryhmissä ja yli puoluerajojen, itse asiassa se on yksi suomalaisia eniten yhdistävistä asioista: että heikompaa pitää tukea. (ks. myös Kepan uutinen maaliskuussa julkaistusta Eurobarometrista: www.kepa.fi/uutiset/11668)

Suomalaiset arvostavat etenkin ihmisten hyvinvointiin ja yhteiskunnan toimivuuteen tähtäävää työtä, kuten koulutuksen, vesihuollon, terveydenhuollon ja hyvän hallinnon kehittämistä. Juuri tätä työtä erityisesti järjestöt tekevät ruohonjuuritasolla. Tätä viestiä kannattaa levittää!

Vaikka UM:n teettämän gallupin mukaan suurin osa suomalaisista (62 prosenttia) pitäisi kehitysyhteistyömäärärahat ennallaan, aiempaa useampi on sitä mieltä, että määrärahoja pitäisi nostaa (muutos 11 % → 18 % viime vuodesta) ja aiempaa harvempi on sitä mieltä että määrärahoja pitäisi laskea (26 %→ 18 %). Järjestöjen viestit leikkauksista näyttävät menneen läpi.

Ystävällisin terveisin,

Sanna Autere
Viestinnän asiantuntija
Puh: +358 50 317 6721
sanna.autere at kepa.fi<mailto:sanna.autere at kepa.fi>
skype: kepa_sanna_autere

Kepa ry
Elimäenkatu 25-27, 00510 Helsinki
www.kepa.fi<http://www.kepa.fi/>

Kepa on yli 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö ja globaalien kehityskysymysten asiantuntijajärjestö.


-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: <http://lists.kepa.fi/pipermail/jasenet-l/attachments/20160712/898fd033/attachment.htm>


More information about the Jasenet-l mailing list